PlayStation 5 kost 399 euro

PlayStation 5 verschijnt op 19 november in Nederland en België. Dat heeft Sony vanavond bekendgemaakt tijdens de PlayStation 5-showcase. Ook zijn de prijzen eindelijk duidelijk: de digitale versie zonder 4K Blu-rayspeler kost 399 euro en die mét 4K Blu-rayspeler kost 499 euro.

PlayStation 5

Het is jammer dat we in ‘de rest van de wereld’ wonen, zoals Sony het zo mooi omschreef: Amerikanen, Canadezen, Japanners en Mexicanen kunnen een week eerder op 12 november al naar de winkel voor hun PlayStation 5. Hoewel er geruchten gaan dat Sony de grote vraag niet aan zal kunnen, is hierover niets officieel aangekondigd tijdens de presentatie.

Microsoft maakte een week geleden bekend wat Xbox Series X en Xbox Series S gaan kosten: 499 euro voor X en 299 euro voor S. Een groot verschil, wat onder andere voortkomt uit het feit dat de kleine S ook minder goede specificaties heeft. Zo zijn onder andere de graphics minder goed als die van zijn grote broer en zal je regelmatig games moeten verwijderen, omdat de console aanzienlijk minder opslagruimte heeft.