The Social Dilemma op Netflix laat gevaren van social media zien

Social media is helemaal verweven in ons leven. We kunnen en willen niet meer zonder, maar ervaren ook steeds vaker de nadelen ervan. Het inleveren van een stuk van onze privacy bijvoorbeeld, of de nare discussies op Facebook en YouTube. Sociale media geven iedereen een platform en de mogelijkheid om zonder filter lekker een mening te spuien of nepnieuws te delen.

De gevaren van social media

In de documentaire The Social Dilemma, sinds 9 september te zien op Netflix, worden al die nadelen pijnlijk duidelijk. Je weet het eigenlijk wel, maar we zijn massaal verslaafd. En niet zo’n beetje ook. Daardoor vergeten we al snel wat de gevaren zijn van social media. We waarschuwen je alvast: de documentaire stemt niet bepaald vrolijk maar is wel boeiend.