​Spelers weer terug in het stadion, fans terug op Twitter

Geen promotie, geen degradatie, geen landskampioen. Zo eindigde het vorige Eredivisie-seizoen. Na 6 maanden zonder competitie, wat duurde dat lang, konden supporters zich het afgelopen weekend verheugen op het nieuwe Eredivisie-seizoen. Nu de wedstrijden met beperkt publiek worden gespeeld en er ook niet meer gejuicht mag worden, verplaatsen voetbalfans zich naar het virtuele stadion. Gezamenlijk praten over voetbal doen we niet meer bij de koffieautomaat, maar nog meer op Twitter.

De terugkeer van sportcompetities is een hoogtepunt voor veel fans. In de aanloop naar de competitie lieten clubs en supporters via de hashtag #hetbegintweer weten dat ze zin hebben in de competitie.Op Twitter nam het aantal sportgerelateerde tweets met 31 procent toe. Uit onderzoek van Kantar blijkt dat merken die zich op Twitter bevinden door 41 procent van de consumenten als cultureel relevanter worden gezien dan merken die niet op Twitter zijn. Zo speelde kansspelaanbieder @Toto_NL met hashtag #KoningToto in op de start van de Eredivisie.

twitter-cijfers