Tiger King is het raarste wat nu op Netflix staat

We hebben inmiddels al veel vreemde verhalen de revue zien passeren op Netflix, maar niet veel weten het qua gekheid te halen bij Tiger King. Het is een soort vreemde liefdesbaby van Making a Murderer en Don’t F**k with Cats, maar dan vertelt door veel meer verschillende entiteiten dan je lief is.

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness vertelt eigenlijk heel veel verhalen, maar de rode draad is dat Joe Exotic een tijgerdierentuin runt en een dame, Carole Baskin, tijgers juist probeert te redden. De twee krijgen zoveel bonje over katachtigen (maar eigenlijk vooral over hun ego’s) dat de scheldkanonnades, rechtszaken en doodsbedreigingen over en weer gaan. Tot het moment waarop die laatste categorie wel heel serieus wordt.

Dat valt mee, zou je denken. Het is een begrijpelijk verhaal en wat goed dat Carole zich inzet om tijgers te helpen. In de documentaire valt echter één ding op: elke keer staat ze zelf voor een kooi met tijgers die ze zou hebben gered. Een kooi ja, in Tampa, Florida: niet bepaald de natuurlijke habitat van de katachtigen. Carole is echter slechts het topje van de ijsberg als het gaat om vreemde zaken op je netvlies.