U2 concert gehouden op de energie van 4 waterstof auto’s

Vorige maand hebben 4 Toyota Mirai’s gezorgd voor de energie die nodig was tijdens een concert van rockband U2. Het concert dat gehouden werd in Tokyo had hiermee een primeur te pakken, U2 trouwens ook. Het was voor het eerst dat een internationale band waterstof als energiebron heeft gebruikt tijdens een optreden.

Alle apparatuur tijdens het concert; de gitaren, basversterkers, audio-effecten en systeemcontrole werd volledig aangedreven door schone energie die voortkwam uit de auto’s. De Mirai’s die voor de energie zorgden stonden backstage. Waterstof energie is de meest recente innovatie in U2’s inspanningen om de impact van hun concerten op het klimaat te minimaliseren. Volgens Michael Martin, milieu adviseur van U2, heeft de band het voortouw genomen om duurzame innovatie naar de muziekindustrie te brengen en dat ze door deze stappen een positieve invloed hebben op hun fans, andere artiesten en de rest van de industrie.