Nederlanders regelen bankzaken steeds vaker via smartphone

Steeds meer Nederlanders regelen bankzaken met hun smartphone. Dat maakt Telecompaper bekend in het Dutch Apps Market rapport. De laatste twee jaar hebben we in Nederland veel vaker apps voor mobiel bankieren en mobiel betalen gedownload. Downloads van deze apps zijn zelfs het hardst gegroeid van alle app-categorieën. Online aankopen doen we steeds vaker met onze smartphone en daarom installeren we meer apps van webshops.

44 procent heeft app voor mobiel betalen

44 procent van de Nederlanders heeft minstens één app voor mobiel betalen op de smartphone geïnstalleerd. Twee jaar geleden lag dat percentage nog op 26 procent. We gebruiken bovendien meer apps voor mobiel betalen. De komst van onder andere Apple Pay en de apps van banken zelf waarmee je contactloos kunt betalen, hebben hieraan bijgedragen.